В Директива на Европейски съюз са отразени количествата тютюневи изделия и

...
В Директива на Европейски съюз са отразени количествата тютюневи изделия и
Коментари Харесай

Какво и колко може да пренесем през границата

В Директива на Европейски съюз са отразени количествата тютюневи произведения и алкохолни питиета, които могат да бъдат пренасяни за персонална приложимост през граница в други страни-членки от Европейски Съюз, заяви Агенция " Фокус ". От там прецизираха, че българската страна се придържа към избраните предели, които са:

Тютюневи произведения:
цигари - 800 къса;
пури - 200 къса;
пурети - 400 къса;
тютюн за пушене - 1 кг.

Алкохолни питиета:
високоградусов алкохол - 10 литра;
виновност - 90 литра /пенливи виновност не повече от 60 литра/;
питие - 110 литра.

От Агенция „ Митници “ подчертаха, че при преминаване на граница, ако се носи повече от един тип тютюнево произведение или алкохолни питиета, лимитите ще бъдат изменени, защото те важат единствено за 1 тип. При композиция на повече от един тип, всеки артикул следва да бъде понижен, като се преизчислява на база грамаж за тютюневите произведения и литри за алкохолните питиета. Също по този начин българските жители би трябвало да имат поради, че това са нашите предели, които би трябвало да важат и да вземем за пример и за гръцка страна, само че е допустимо да има спомагателни разпореждания.

Важно е да се има поради и това, че количествата, които ще бъдат изнесени през граница би трябвало да бъдат легални, т.е. в случай че са тютюневи произведения - наложително е съществуването на бандерол, същото важи и при алкохолните питиета. Ако става дума за преместване на домакински алкохол, то той би трябвало да е съпроводен с необходимите документи от дребен обект за дестилиране.

Нямаме право да пренасяме туби с гориво – това е неразрешено както от организацията, по този начин и от пожарните правила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР